Hoe dakpannen te reinigen

Dak reiniging

Dakpannen zien er, wanneer zij voor het eerst worden schoongemaakt, helder en kleurrijk uit. Zij lijken gewoonlijk op witte dakpannen; indien zij echter gedurende lange tijd niet worden gereinigd, krijgen zij een donkerder kleur van gebrand oranje/geel.

Dakpannen reinigen Als u de kleur onaangenaam vindt, is een eenvoudige buiten laag misschien alles wat u kunt doen. Een eenvoudige schrobbeurt met een vochtige doek zal meestal de moslaag verwijderen. Als de dakpannen echter zwaar verweerd zijn dan kunnen agressieve chemicaliën nodig zijn om ze schoon te maken.

De wortels van een dak boom zullen meestal overal in de dakpannen zitten. Het is misschien mogelijk om een onkruidverdelger op het dak reinigen en de bomen te spuiten. Gebruik voorlopig een flessenschrobborstel in plaats daarvan. Als u de behoefte voelt om de chemische producten die door uw bedrijf kunnen worden verzameld schoon te maken, organiseer het dan om het af te voeren. De bomen hoeven daarvoor niet te worden omgehakt. Vaak is een eenvoudige spuitbeurt met vaste reinigingsmiddelen door het dak voldoende. Als je niet bij het dak kunt komen, giet dan wat chemicaliën in een aurnamental vis bowland plaats die in het dak om het mos effectief zacht te maken. Maar als de groei buitensporig is, dan zou u een krachtig product moeten gebruiken.

Een goed product zal een goed indringend vermogen hebben en geschikt zijn voor alle dak leeftijden. Als het mos te dik wordt en zich vasthecht aan de dakpannen, dan kunt u overwegen de dakpannen te verwijderen en te schrobben. Als het diep zit, dan moet u misschien zelfs een onderlaag maken die in het dakpanmozaïek zelf is ingebed. Als dat goed verbrandt, dan heeft u een OK beslagen valse plafonds. Als u het zich niet kunt veroorloven om het dak of de huizen te verwijderen, dan zijn er enkele opties voor u beschikbaar.

Om te beginnen kunt u ze wegwerken door een laagje uit te strijken, uw oude kleren aan te trekken en ze over de bovenkant aan te pakken. Zorg er wel voor dat je het doet met het strijkijzer aan. Als je ze met een gewone wasslang schoon blaast, kun je ze uiteindelijk verschroeien. U kunt een hogedrukspuit halen in de verfwinkel en u klaarmaken om ongeveer 1,5 -2 liter vloeistof per seconde uit te spuiten.

Was ze daarna af om er zeker van te zijn dat ze helemaal schoon zijn. Herhaal dezelfde procedure nog een keer. Wanneer u tevreden bent wassen en droog ze goed af, kunt u ze opnieuw installeren. Na het aanbrengen van de baksteenrode kleur, moet u wat primer op de tegels aanbrengen. Vergeet niet dat dunne lijm niet compatibel is met primer of brandbare oppervlakken. Breng vervolgens de cementzeep aan of laad ze er gedurende ongeveer 5 minuten in alvorens ze door uw verfpistool te halen.

Lees meer:
Dakpannen coaten Rotterdam
Reinigen dakpannen Rotterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.