Makelaars in Canada

 

Makelaar Rijswijk

Wanneer u de hulp inroept van een makelaar, kunt u zich verheugen op bemiddelde resultaten van hoge kwaliteit. Een makelaar licentiehouder is iemand die de bevoegdheid heeft van het uitvoeren van onroerend goed transacties – de aan-en verkoop van onroerend goed. In Onroerend Goed Canada, zijn er vijf belangrijkste vergunningverlenende instanties: de Real Estate Council of Ontario (RECO), de Canadian Real Estate Association (CREA), de Canadian Association of Realtors ® (C lokaliseren REALTORS ®), de National Association of Condo Trust Professionals (NACT) en de Mortgage Resources Association of Canada ( MRAC). Volgens de Canadian Real Estate Association zijn er nog meer dan 2.000 vastgoedprofessionals zonder vergunning, en ongeveer 32.000 zijn licentiehouders van de Real Estate Council of Ontario.

Om makelaar in Canada te worden, moet de aanvrager minstens 18 jaar oud zijn en een erkende vastgoedschool hebben bijgewoond. Met verschillende lokale raden van makelaars, vele lokale vergunningverlenende instanties en meer dan 400 makelaars in het hele land, is er zeker geen tekort aan professionele woningmakelaars. Een aanvrager moet een vastgoedpraktijk van een jaar kunnen voorleggen en moet in het bezit zijn van een geldige vastgoedlicentie. Inlichtingen kunnen worden ingewonnen bij de plaatselijke Raad van Makelaars via Internet, per brief of, beter nog, per telefoon.

Zodra de aanvrager in aanmerking komt om makelaar te worden, moet hij of zij worden gesponsord door een van de vergunningverlenende instanties. Indien dit niet het geval is, kan de aanvrager aansluiting zoeken bij een vergunningverlenende autoriteit. Na de aansluiting kan de aanvrager zijn of haar beroep blijven uitoefenen volgens de regels en voorschriften van de autoriteit waarbij hij of zij is aangesloten. Indien de aanvrager besluit zich aan te sluiten bij of lid te worden van een andere permanente instantie, kan hij of zij niet langer een beroep doen op de diensten van de oorspronkelijk gesponsorde makelaar.

De levenslange vergunning van een vastgoedmakelaar functioneerde enigszins anders in de provincie Ontario, waar niet-ingezeten vastgoedmakelaars werden geïntroduceerd. Enerzijds genieten de listing agents onafhankelijke praktijkrechten. Anderzijds kan de makelaar de eigenaar alleen vertegenwoordigen als hij of zij te goeder trouw handelt. Ongeacht de rol, is het belangrijk om opnieuw te bevestigen of de vertegenwoordiging van de makelaar beperkt of onbeperkt is bij het aangaan van een onroerend goed transactie. De vergunningverlenende instanties zijn streng op dit punt.

Een woord van waarschuwing. De verkoop van percelen, boerderij eigenschappen, industrieel onroerend goed en inkomen onroerend goed is technisch gecategoriseerd als commercieel, en niet onroerend goed. Daarom is het belangrijk dat de agenten goed zijn opgeleid voorafgaand aan dergelijke transacties, om zichzelf te beschermen tegen gewetenloze verkopers en kopers. Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat verkopers vaak aanzienlijke kortingen bieden wanneer zij hun ‘buy-in’ waarde opschrijven aan een makelaar. Dit betekent dat de makelaar zowel de koper als de verkoper in de achtertuin van een winstgevende deal krijgt.

Lees meer

Aankoopmakelaar Rijswijk

Rijswijk Makelaar

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.